Uslovi korišćenja

 

Korišćenjem sajta odecazadecu.rs prihvatate Uslove korišćenja navedene u sledećem tekstu. Molimo da pročitate tekst pažljivo kako biste izbegli nedoumice. Hvala!

Za korišćenje web stranice odecazadecu.rs, i usluga preduzeća TR DB, primenjuju se ovi Opšti Uslovi korišćenja  i svi važeći zakoni i pravni propisi.

Posetom i/ili kupovinom na našoj online prodavnici “OZD” (odecazadecu.rs) prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu i sve važeće zakone i pravne propise. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima, da ste ih pročitali, razumeli, i da ih vašom odlukom o kupovini prihvatate. “OZD” (odecazadecu.rs) zadržavaju pravo da bez prethodnog obaveštavanja korisnika vrše izmene i dopune Uslova korišćenja.

TR DB ima pravo izmene Uslova korišćenja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju Uslova korišćenja i njihovih izmena.

Uslovi korišćenja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Ne isporučujemo robu van granica Republike Srbije.

Komunikacija

Sa osobljem online prodavnice dečije garderobe i opreme za bebe (odecazadecu.rs) komunicirate telefonom ili elektronskim putem (e-mail), kako Vam više odgovara. Ukoliko niste sigurni da ćete ispravno popuniti narudžbenicu, možete nas pozvati na telefon i izdiktirati šifre željenih artikala i Vaše osnovne podatke ili sve to poslati u SMS poruci ili putem Vajbera, a mi ćemo Vam poslati naručene proizvode u najkraćem roku.

Naša komunikacija prema vama će biti obavljana putem elektronske pošte (direktno na Vaš email), obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu i putem telefona.

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime preduzeća TR DB (odecazadecu.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka naših kupaca. Prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima kao i podatke neophodne za poslovanje i komunikaciju sa korisnicima u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Plaćanja

Plaćanje u našoj internet prodavnici možete obaviti isključivo pouzećem u gotovini. Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Isporuka

Isporuka kupljenih artikala iz naše online prodavnice odecazadecu.rs se vrši isključivo posredstvom AKS Express kurirske službe sa kojom imamo ugovor. Nažalost, nemamo opciju da kupci sami biraju željenu službu za dostavu. Takođe, nemamo opciju ličnog preuzimanja. Isporuku vršimo samo u granicama Republike Srbije.

Vaš nalog

Ukoliko koristite našu online prodavnicu bebi opreme i odeće OZD, odgovorni ste za održavanje svog naloga i poverljivost lozinke koje ste dobili prilikom Registracije. Korišćenjem sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na Vašem nalogu i sa Vašom lozinkom. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena.

Maloletna lica mogu koristiti sajt “OZD” isključivo uz nadzor roditelja ili staratelja. Kupovinu preko sajta može obaviti samo punoletno lice.

Komentari

Posetioci sajta “OZD” mogu komentarisati proizvode. Sajt “OZD” ima pravo da ne objavi komentare koje smatra zlonamernim, nepristojne sadržine, koji služe za reklamiranje drugih proizvoda ili sajtova, koji šire mržnju ili na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja lica koje je komentar ostavilo.

Reklamiranje na sajtu

Reklamiranje na sajtu “OZD” (odecazadecu.rs) nije omogućeno.

Opisi proizvoda

Internet prodavnica dečije odeće i bebi opreme “OZD” nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, OZD ne garantuju da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda potpuno tačni, pouzdani, kompletni i bez grešaka. Ukoliko se dogodi da proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na našem sajtu, možete ga vratiti pouzećem isključivo u nekorišćenom stanju i sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac.

Šifre proizvoda su unikatne tako da je naručivanje telefonom olakšano kako iskusnim korisnicima internet prodavnica, tako i osobama koje se prvi put sa ovim susreću. Uveli smo i naručivanje Vajberom i putel Facebook stranice kako biste mogli što lakše i brže da obavite kupovinu putem slika.

Fotografije proizvoda

Slike proizvoda na sajtu predstavljaju proizvod koji će kranji kupac dobiti, ali ne garantujemo potpunu autentičnost. Zadržavamo mogućnost greške ili razlike u pogledu boja i sitnih detalja.

Fotografije prikazane na internet stranici su ilustrativne prirode. Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne sme se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati  niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme TR DB. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma TR DB zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda koje su navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Sajt “OZD” ima pravo da otkaže narudžbenicu (uz slanje email obaveštenja) ukoliko je slučajno došlo do greške prilikom postavljanja cene proizvoda na sajt, npr. umesto 2000 dinara je navedena cena od 200 din, i slično. Trudimo se da sve informaije, a time i cene proveravamo i ažuriramo, ali molimo korisnike da imaju razumevanja i strpljenja ukoliko dođe do nekih grešaka.

Poštarina

Na sajtu OZD poštarina se uračunava u konačan iznos za naplatu automatski, kako bi se izbegle moguće zloupotrebe od strane kurira. Za iznose ispod 3000din poštarina iznosi 250 dinara fiksno, bez obzira na težinu paketa. Preko iznosa 3001din poštarina je besplatna, tj. troškove dostave snosimo mi.

Reklamacije

Online prodavnica odecazadecu.rs prihvata reklamiranje proizvoda u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Sl. Glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – i pravilima dobre prakse. Detaljno o Reklamaciji proizvoda pročitajte OVDE.

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenjivost i/ili nezakonitost određene odredbe Uslova korišćenja neće ni u kom slučaju uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenljiva ili nezakonita odredba će biti biće zamenjena drugom, odgovarajućom odredbom.

Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvata naše uslove korišćenja što se potvrđuje porudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delimično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.

Prihvatanje uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem ovog web shopa.

Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV.

Postupak kupovine robe putem naše internet prodavnice ima 4 faze:

 • Poručivanje
 • Plaćanje
 • Dostava
 • Opciono – povraćaj i reklamacija robe

Isporučioc robe i usluga je TR DB. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. TR DB putem svoje internet prodavnice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

TR DB nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Preduzeće TR DB zadržava pravo trenutno ukinuti pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.

Poduzeće TR DB neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone,
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca i korisnika portala,
 • objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena porudžbina sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti),
 • korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kog drugog oblika promocije.